Архив новини Община Несебър

ТВОРЧЕСКА СРЕЩА "МОРСКИ СТРУНИ" - Несебър 2013


От 31 май до 2 юни 2013 г. в Несебър за четиринадесети път ще се състои Национална творческа среща на българските бардове “Морски струни”. Поетите с китари, поставиха началото на този културен феномен още в далечната 1986 г. в гр. Харманли по идея на Владимир Левков. В несебърската среща ще вземат участие над 50 автори от цяла България всеки по своему интересен, нестандартен, мислещ и пеещ, с неповторим стил и собствена гражданска позиция. Очакваме творци от София, Бургас, Пловдив, Шумен, Казанлък, Сливен,Харманли, Крумовград, Ловеч, Кърджали, Варна, Нова Загора и др. Досега участието си в “ Морски струни – 2013” са заявили имена като Гриша Трифонов, Йордан Ганчовски, Слави Георгиев, Александър Кузнецов (бард от Русия, организатор на фестивала “Вълни и струни”), Бойко Георгиев, Пламен Сивов, Румен Спасов, Даниела Пенева, Милен Тотев, Емил Димов, Данчо Йорданов, Виктор Макаров, Красимир Йорданов, Геновева Цандева, Бойчо Иванов, Антон Костадинов, Тодор Янкулов, Светлозар Николов, Динко Динев, Николай Стоянов, Невен Кидеров, Радослав Михов, Светлана и Наско Стоянови, Иван и Живка Ненкови.
Наш гост ще бъде пловдивският поет Иван Вълев с новата си книга “Любовна лирика”. Очакваме да се срещнем и с изящната поезия на бургаската поетеса Стоянка Грудова.

Програмата на срещата включва: прожекции на документални филми, промоции на книги и музикални албуми, рецитали, конкурс за нова авторска песен с морска тематика, гала-концерт на лауреатите.
Българските бардове са в основата на редица интересни творчески експерименти и провокации в нашето изкуство, в културата и шоу-бизнеса. Това, което предложиха по-късно “Замунда”, “НЛО”, “Каналето”, “Шоуто на Слави”, “Тутурутка” и т.н., беше отдавна замислено и проверено като емоция-въздействие от поетите с китари в литературните, музикантските и театралните среди.
Очакваме Ви!


.
Публикувано 31 May 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017