Архив новини Община Несебър

ФФ ”Българка” безспорен фаворит във Велико Търново
Формацията стана носител на GRAND PRIX и статуетката „Златен Орфей”
ФФ”Българка” към НЧ”Яна Лъскова - 1905” - Несебър е новият носител на GRAND PRIX и „Златен Орфей” на IV Национален шампионат по народни изкуства „Евро фолк 2013” провел се в старопрестолния град Велико Търново на 27 април.

Заедно с голямата награда гласовитата група грабна и златния медал за обработен фолклор, званието - Лауреат на IV Национален шампионат и званието „Национален шампион”. Формацията получи грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства, а ръководителят на ФФ ”Българка” - Дафина Налбантова бе удостоена със званието „Маестро”. Състава получи препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор. Групата се състезава с над 80 формации и за пореден път по безапелационен начин спечели сърцата на жури и публика.
В дните на шампионата ФФ”Българка” се надпреварва и във XVII Старопланински събор „Балкан фолк 2013”, организирани от Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали в която членуват 90 фестивала провеждани в Лондон, Париж, Санкт Петербург и др.
На този фестивал за изключителното си представяне групата бе отличена с почетния знак на Старопланински събор „Балкан фолк”. ФФ „Българка“ завоюва званието Лауреат на Старопланински събор и спечели Диплом за достойно представяне и Грамота ”Илиян Николов” за приемственост между поколенията.

Наградите спечелени от ФФ ”Българка” към НЧ ”Яна Лъскова - 1905” - Несебър са плод на творческата дейност на самодейния състав към Читалището в Несебър и заслужава адмирации, както за самото си представяне така и за приноса на всички самодейци в съхраняването и запазването на исконното българско наследство.

Читалищното Настоятелство благодари на членовете на ФФ ”Българка” за достойното им представяне и им пожелава още по-високи творчески успехи!

Публикувано 07 May 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017