Архив новини Община Несебър

Включете се към екологичните инициативи на община НесебърОбщина Несебър участва в отбелязването на Деня на Земята с множество мероприятия, които ще бъдат проведени на територия на всички 14 населени места и с това ще даде своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата, съобщи Ани Николова, директор на дирекция “Управление на проекти по ЕФ и екология”.

Събитията започват на 20.04.2013, когато община Несебър ще се присъедини към кампанията „Да изчистим България за един ден”. От отдел „Екология“ към общината и със съдействието на кметовете и кметските наместници са избрани терени и е организирано почистването им във всички 14 населени места. В сайта на общината и в социалните мрежи са публикувани пунктовете, на които ще бъдат предоставени чували и ръкавици.

На 22.04.2013 са организирани множество мероприятия в училищата и детските градини на територията на общината. Ще бъдат проведени редица изложби, посветени на опазването на околната среда, изработка на произведения от отпадъчни материали, открити уроци и презентации, както и засаждане на дръвчета в училища и детски градини. Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров ще се включи в инициативата със засаждането на дръвче в ОДЗ „Калина Малина“, гр. Несебър, в понеделник от 12:30 ч. в двора на градината.

От общинска администрация призовават всеки гражданин да се присъедини към Деня на Земята, 22 април, 2013 г. и инициативите, които ще се проведат на територията на община Несебър, като предприемат действия за опазване на околната среда. Нека дадем своята подкрепа за по-устойчив начин на живот и нека всички заедно научим нашите деца да се гордеят с това.
Каквото и да е Вашето действие, Денят на Земята е чудесен повод Вие да допринесете възможно най-много във вашата среда.

Всяка година Денят на Земята отбелязва годишнината от създаването на съвременното екологично движение през 1970 г. Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. На този призив се отзовават хиляди българи и денят се чества с разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда.

Мероприятия организирани на територията на община Несебър по повод Деня на Земята - Изтегли!


.
Публикувано 18 Apr 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017