Архив новини Община Несебър

Кметство Обзор посреща Баба Марта в обновена административна сграда


В град Обзор бе открита обновената сграда на местното кметство. Проектът се казва „Укрепване, преустройство и надстрояване на административна сграда – кметство Обзор“ и е на стойност 918,777лв. Извършените строително монтажни работи се състоят в укрепване, преустройство и надстройка на съществуващата стара двуетажна сграда. Първият етаж е преустроен и обособен като център за работа с граждани, информационен център и канцеларии. На втория етаж са създадени нови помещения, които да се използват като офиси от служителите на кметството. Трети и четвърти етаж са оставени като архивни помещения и канцеларии. Извършена е подмяна на дограмата и саниране на цялата сграда, с което се увеличава нейната енергийна ефективност. Сградата е снабдена със самостоятелно парно отопление. Направена е нова вертикална планировка, съобразена с изискванията за достъпна среда.

Обновената административна сграда бе открита от кмета на община Несебър Николай Димитров, зам. кмета по бюджет и финанси Иван Гургов и кмета на град Обзор Христо Янев. На събитието също присъстваха зам. кметът по правно обслужване и общинска собственост Виктор Борисов, зам. кметът по туризъм и търговия Лазар Япаджиев, секретарят на общината Стойко Стоянов и служители на общинска администрация. За доброто настроение на всички присъстващи допринесе Баба Марта, която заедно със своите помощнички завърза на всеки мартеница за здраве и против уроки.

Началото на проекта е даден още през март 2010г., но поради възникнали допълнителни усложнения стана нужно той да бъде преработен. С проекта за промяна е предвидено на подземното ниво да останат само технически помещения (котелно, нафтово и ГРТ). С промените се създава и достъпна среда за инвалиди – предвидена е рампа за достъп до сградата, а в санитарните възли на първия етаж една от клетките е проектирана за инвалиди. През лятото в новата сграда ще отвори врати и туристически информационен център, който да покрие нуждите на туристите през силния сезон..
Публикувано 04 Mar 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017