Архив новини Община Несебър

ВЪЛНУВАЩ ПРАЗНИК В ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО ТЪНКОВО


Вълнуващ празник под надслов „Благодаря ти, бабо” огласи ЦДГ „Пролет” в село Тънково. На 27-ми февруари детската градина, която бе грейнала в пролетна украса, посрещна развълнуваните баби и гости на празника. „Внуците са най-магнетичния дар, който получавате!... Добре дошли, баби, на празника на своите внучета, посветен на Вас! Те много, много Ви обичат!” – с тези думи учителката на групата госпожа Кремена Георгиева приветства бабите и сподели мотивите да бъде организиран този празник. Под нейното умело ръководство, децата от подготвителна група на ЦДГ „Пролет” в село Тънково, стоплиха душите на своите баби с мили стихове и весели песнички за дълбоката връзка между баба и внуче, играха българско хоро и драматизираха сцени от българския фолклор.

След прекрасните си изпълнения, с обич и признателност, бъдещите първокласници подариха на своите баби оригинални картички. Празникът завърши с кулинарно състезание между бабите. Гости и жури в своеобразната надпревара бяха госпожа Яна Христова – началник дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” в община Несебър и кметът на село Тънково господин Христо Николов. Изправено пред трудната задача да оценява кулинарните умения на бабите, журито реши, че всяка баба заслужава признание, защото е вложила майсторство и много любов. Разбира се, най-важната награда за бабите беше удоволствието и апетита, с който децата похапнаха от техните кулинарни произведения.

С много емоции и искрено веселие възпитаниците на ЦДГ „Пролет” в село Тънково показаха, че са здраво свързани със семейните ценности и се отнасят с признание и уважение към най-близките си хора.

.
Публикувано 28 Feb 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017