Архив новини Община Несебър

Среща на Николай Димитров със строителни предприемачи от Несебър


Днес в сградата на община Несебър бе проведена среща между кмета Николай Димитров, главния архитект Валентин Димов и строителни предприемачи, опериращи на територията на общината. Срещата бе поискана от страна на строителите, които са обезпокоени от дебалансирането на работата на общината в отдел "Устройство на територията". Основната въпросителна, която стои пред строителите е издаването на строителни разрешения. „Подписали сме инвестиционни договори, които ще търпят неустойки след време, поради липса на документи.“ – добави един от предприемачите.

Кметът увери присъстващите, че нормалният процес на работа ще бъде възстановен до края на тази седмица и обстановката в общината ще бъде нормализирана. „Предприемаческият бизнес заедно с туризма са основните отрасли, подпомагащи развитието на нашия район“ – каза г-н Димитров.

Присъстващите изразиха надежда, че в най-кратки срокове ще бъде нормализиран работния процес в отдел "Устройство на територията", както и предвижването и издаването на строителни документи.

На срещата бяха обсъдени и въпроси като поддържащата инфраструктурата около обекти, които и в момента са в процес на работа, подготовката за предстоящия летен сезон, предложението за пълната забрана за строителство в зона А по черноморското ни крайбрежие и правото за прокарване на EVN на нови комуникации.

Публикувано 25 Feb 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017