Архив новини Община Несебър

Уикенд за любов и вино в Несебър


По повод 14 февруари (денят на влюбените), община Несебър организира тридневен фестивал под надслов: “Уикенд за любов и вино в Несебър”. Идеята е градът на ЮНЕСКО да бъде популяризиран като подходяща дестинация за сватбен туризъм за българските и чуждестранни двойки, решили да сключат брак през настоящата 2013 г.
От 14-ти до 16-ти февруари, Несебър ще се превърне в град на любовта, виното и сватбата. Специални атрактивни цени за двойките, които ще посетят Несебър предлагат местни хотелиери и обещават още много изненади. След регистрация двойките ще получат талони за отстъпки за 3-те вечери в определени заведения в Несебър, които ще бъдат брандирани.

През трите празнични дни община Несебър подготвя богата културна и емоционална програма. Ще има кино, театър, оперни любовни дуети, четене на стихове, посветени на любовта. Едни от най-обичаните и любими изпълнители на България ще пеят за влюбените двойки в Несебър. Дони и Нети, Коцето Калки и специален концерт на “Бг радио”, “Любими песни за любими хора” с водещ Наско на връх Св. Валентин ще гледаме на площада в Новия град. Всички гости на града ще имат възможността да видят възстановка на сватбена рокля от 1948 г. и да разберат какъв е бил сватбеният протокол в началото на миналия век. Всеки ще може да изработи свой любовен талисман и да разгледа изложби на сватбени фотографи. Някои ще имат възможността да закусват с кмета на Несебър, господин Николай Димитров.
По повод тридневния фестивал, община Несебър обявява конкурс на тема „Сватбената снимка на моите родители“. Всеки участник ще има възможността да се включи в конкурса като се разрови в старите фотоалбуми и кутиите със снимки на тавана и покаже как са изглеждали неговите родители в деня на тяхната сватба. Време е да си припомним старата любов на младини!

Събитието се организира от община Несебър под патронажа на кмета Николай Димитров. Входът за всички събития от програмата в свободен.
Всички влюбени двойки са поканени!





















.
Публикувано 07 Feb 2013 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNews



Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017