Архив новини Община Несебър

Интервю с Христо Янев – кмет на град Обзор


Готов ли е град Обзор за предизвикателствата на новия зимен сезон?
Мога еднозначно да заявя, че Обзор е готов. Направили сме необходимата организация, за снегопочистване както за Обзор, така и за околните села. Разполагаме със собствена машина за почистване на снега и с машини от частния сектор, които са готови при повикване да се отзоват, така както са се отзовавали досега. Нашият район е много голям и изключително труден предвид това, че се намираме в подножието на балкана, имало е и случаи, в които за по ден пътят до селата е бил затварян. Имаме сформирани екипи за бързо реагиране и звена за почистване на ръка на подходите към обществените сгради - училището, детската градина и др.

Кои важни инфраструктурни проекти за Обзор са вече факт и какво предстои за напред?
В началото на годината, както знаете, ни сполетяха форсмажорни обстоятелства, а именно – разрушаване на крайбрежната алея от морските вълни. Бяхме силно притеснени да не се провали предстоящият летен сезон. С усилията на общината и на държавата този голям за нашия град проблем беше решен и Обзор посрещна своите гости с реконструирана алея. Бяха стартирани и няколко големи проекта, като например ул.“Черноморска“. Този проект е от изключително значение за нашия град , тъй като ще се спрат непрекъснатите наводнения, като се има предвид, че тази улица поема водосбора на целия град. Реализирахме и един проект по ПУДООС, както и проекти за заетост. Община Несебър като бенефициент кандидатства по проекти за град Обзор, чието уточняване и одобряване тепърва предстои.

Какви приоритети сте заложили за развитието на града?
Приоритетите ми са свързани с подобряването на инфраструктурата в град ни и развитието на историята, като по този начин ще създадем предпоставки за реклама и повече туристи.

С каква празнична програма ще изненадате тази година вашите съграждани по повод коледните и новогодишни празници?
Празничната програма вече стартира на Никулдeн, когато за пръв път в Обзор беше организирана специална програма за запалването на празничното осветление на града. В три поредни дни в навечерието на Коледа има организирани невероятни концерти, в които участие ще вземат всички читалищни групи, а ученици от ОУ „Св Св.Кирил и Методий” ще ни изненадат с тематичен коледен театър.
Ще се проведе благотворителен Коледен базар, в който като „продавачи” и като”купувачи” ще се включи цялото население на Обзор, а събраните средства ще бъдат дарени на болни деца от нашия град. Продължаваме и стартирания през миналата година конкурс за външна Коледна украса на домовете, като по този начин градът ни придобива по-красив и по-колоритен празничен облик.

.
Публикувано 19 Dec 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017