Архив новини Община Несебър

Официална делегация от община Несебър гостува в Охрид
Официална делегация от община Несебър гостува в Охрид по покана на кмета на градa г-н Александър Петрески. Администрацията бе представена от заместник кмета по Правно обслужване и общинска собственост – Виктор Борисов и заместник кмета по Туризум и търговия – Лазар Япаджиев.

В красивия град, който подобно на Несебър е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, се проведоха традиционни празници, посветени на всеславянския просветител Свети Климент Охридски. Присъстваха и делегации от други побратимени градове, както и цялата културно-просветна общественост на Охрид.

Бяха разменени официални поздравления и подаръци, а всички гости поднесоха цветя пред паметника на най-великия продължител на святото дело на братята Кирил и Методий.

Визитата е по повод получаването на информация и постигането на полезно взаимодействие в развитието на туризма и за двете страни. От години насам, през летния сезон в община Несебър летуват множество македонски туристи, а през последните години се наблюдава приток и през останалото време на годината.

За да остане празника незабравим, на всеки гост бе предоставена възможност да посади дръвче. Така община Несебър остави свой отпечатък в алеята на дружбата на гр. Охрид, а връзката между двете общини сега е още по-стабилна.
.
Публикувано 11 Dec 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017