Архив новини Община Несебър

БЧК Несебър раздаде близо 21 тона помощи на крайно нуждаещи се


Стартира втори транш по програма „Разпределяне на храни от интервенционни запаси на ЕС на социално слаби лица“. Тази задача за пореден път се падна на доброволците от Български червен кръст, който трябва да приеме, съхрани, транспортира и раздаде хранителни продукти на социално слаби лица в цялата страна. Този път отпуснатите храни са в по-големи количества.

В Несебър помощи получават хора от всички съставни селища на общината. На човек се пада по 52,5 кг. продукти, като общо в общината са вписани 397 крайно нуждаещи се, от които 117 са в Несебър. В единичния пакет полагащ се на човек влизат общо 12 продукта: 8кг. боб, 8кг. захар, 12кг. леща, 7 бутилки олио, 5кг. брашно, 4 пакета картофено пюре, 5кг. ориз, 2 кофички конфитюр, 3 кофички мед, 2 пакета макарони, 3 пакета спагети, бисквити и кафе. Докато на първи транш бяха раздадени 4,8 тона храни, в момента количеството е 20,9 тона продукти, отпуснати от ЕС.

Български червен кръст - Несебър раздаде успешно и навреме запасите, с помощта на транспорт отпуснат от общината. Те бяха доставени до кметствата на населените места, от където се разпределят по списък за крайно нуждаещите се.

Тази мащабна хуманитарна програма се оказа много полезна за уязвимите граждани, които в период на криза стават още по-уязвими. Обхвата и естеството й периодично пораждат трудности от различен характер и изискват големи усилия за разрешаване на възникналите проблеми, но БЧК успява да мобилизира щатните си работници и многобройните си доброволци, които работят всеотдайно в продължение на месеци, за да може помощта да достигне до хората..
Публикувано 10 Dec 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017