Архив новини Община Несебър

Танцов фурор в Милано
Несебърските танцьори взеха бронз в столицата на модата


За поредна година в един от най-прекрасните италиански градове Милано се проведе международен турнир по спортни танци от най-висок ранг. Представители от над 50 националности застанаха заедно на танцовия подиум. Паралелно с провеждания турнир се състоя и световно първенство за професионалисти. Двойки от цял свят бяха оценявани от многобройно професионално жури, съставено от световни, европейски и национални шампиони.

Клуб по спортни танци „Несебър” бе представен от Иван Петров и Надя Янева. В тяхната състезателна категория - юноши старша възраст стандартни танци, децата успяха да се изкачат на почетната стълбичка. Спечелвайки бронзовите медали, Иван и Надя оставиха приятно изненадано международното жури от факта, че такава млада българска танцова двойка успява да се пребори с вече наложили се световни танцови федерации. Непосредствено след приключването на надпреварата, несебърските деца заедно с техния треньор, отпътуваха за древния и вечен град Рим, където в продължение на три дни преминаха курсове на обучение. Инструктор на всички уроци бе италиански треньор, от клуба - абсолютен световен шампион за 2012 година, Даниеле Ди Дженаро.

Всички двойки на шампионския танцов клуб продължават своята подготовка за предстоящия и последен турнир за годината от веригата за „Купа България” в Бургас.
.
Публикувано 08 Dec 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017