Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪРСКИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ С УЧИЛИЩНИ УНИФОРМИ


Учениците от Ів клас на СОУ „Любен Каравелов” в Несебър облякоха днес за първи път новите си униформи. Проектът „На училище с униформа” стартира в началото на тази учебна година по инициатива на родителската общност на всички първи класове в училището и се реализира под ръководството на госпожа Лилия Тълпигова – класен ръководител на Ів клас. Модела на красивите униформи е избран от представители на родителите на първокласниците – родителските комитети на класовете. Униформата се състои от две задължителни за носене части – тъмносиня блуза с дълъг ръкав и червен пуловер без ръкав, и двете с емблемата на СОУ „Любен Каравелов”. Останалите части – карирана вратовръзка за момичетата и момчетата и карирана пола за момичетата, не са задължителни за постоянно носене.

Униформите са избрани от родителите изключително сполучливо - изработени от добре подбрани материи, удобни за ежедневно носене и лесни за поддържане. Госпожа Тълпигова сподели, че се е ангажирала с изпълнението на проекта, ръководена от убеждението, че униформата като символ на принадлежност към училището е важна за самочувствието и мотивацията на децата в училище.

Децата разказаха, че харесват униформите си и се чувстват комфортно в тях. Инициативността и готовността за сътрудничество, проявени от родителите и добрият пример на Ів клас е гаранция, че през следващата учебна година носенето на униформи от учениците в Несебър ще стане по-желано и привлекателно..
Публикувано 03 Dec 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017