Архив новини Община Несебър

Световен ден за борба със СПИН


Днес светът отбелязва Световния ден за борба със СПИН. По данни на ООН, около 34 мнл. души по света живеят със заболяването. Броят на заразените с вируса ХИВ се увеличава най-бързо в Източна Европа и Централна Азия. За първи път Световният ден за борба със СПИН е отбелязан през 1988г. От тогава насам, неправителствени организации и отделни личности по света ежегодно популяризират кампанията, а целта е да се създадат навици на безрисково сексуално поведение, да се даде по-голяма гласност и повече хора да се подложат на изследване.

Община Несебър и тази година остана съпричастна, като се присъедини към световната инициатива. Ученици от СОУ „Любен Каравелов”, които са доброволци към БЧК, запознаха преминаващи по улиците граждани с начините за заразяване с вируса на ХИВ и препоръките на световната организация за предпазване от болестта. На всеки гражданин бе поставена червена лентичка, която е символ на кампанията. Бяха раздадени презервативи и брошури с полезна информация. Това е съвместна инициатива между местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и отдел здравеопазване и социални дейности.

По-късно същия ден в СОУ „Любен Каравелов”, ученици представиха презентация на тема борба със СПИН. След това, във фоайето на училището с помощта на свещи бе изобразено и запалено логото на кампанията, а именно червената лентичка..
Публикувано 01 Dec 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017