Архив новини Община Несебър

Започна реконструкция на канализация и водопровод в гр.Обзор


На 22 ноември в гр. Обзор бе направена първа копка по проект „Реконструкция на битова и дъждовна канализация и водопровод по ул. „Черноморска””. На събитието присъстваха кметът на община Несебър – Николай Димитров и кметът на гр. Обзор – Христо Янев.

Поради многократното увеличаване на населението през летния период и много по-голямото формирано количество битова и отпадна вода спрямо проектните разработки от минали периоди, се наложи реконструкцията на канализацията за битови и дъждовни води по ул. Черноморска.
„Хората не вярваха, че това ще се случи. Сега не само аз, но и всички жители са много доволни” – каза Христо Янев.

Този проект бе забавен във времето, тъй като първоначалното му финансиране бе по програма ПУДООС на Министерството на околната среда и водите, но финансирането по тази програма бе спряно. След това община Несебър направи своя процедура и задели средства от своя бюджет, за да стартира този така важен за жителите на гр. Обзор проект.
„Общината ще продължава и в бъдеще да заделя средства за важни инфраструктурни проекти за всичките си съставни селища” – каза Николай Димитров.

Общата дължина на трасето е 881м., от което ще бъдат обновени битовата и дъждовната канализация, както и водопроводът. Заедно с тях ще бъдат пуснати и нови сградни отклонения. Предвидено е улицата да бъде пусната в експлоатация до началото на новия летен сезон, а общата стойност на проекта е 1, 300 000лв. с ДДС.
.
Публикувано 23 Nov 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017