Архив новини Община Несебър

Работна среща на тема функциите на Сектор „Пробация”


На 31.10.12г. от 14:00 ч. в заседателната зала на община Несебър, по инициатива на Сектор „Пробация” - Несебър и със съдействието на общината бе проведена работна среща с всички кметове и кметски наместници на населените места. Сред поканените бяха и съдии от районен съд - Несебър.

Мария Танкова - началник Областна служба ”Изпълнение на наказанията” - Бургас изнесе нагледна презентация относно функциите на Сектор „Пробация”, както и очерта рамките на взаимодействие на службата с органите на местната власт. Разяснено бе какво представлява всъщност пробацията като мярка, какво представлява поправителния труд като наказание и проблемните области и пропуски по отношение на изпълнението на наказателните мерки. Особено внимание се обърна на мярката – „Безвъзмезден труд в полза на обществото” и се акцентира на пропуските по отношение на полагане на такъв, както и по-суровите и радикални мерки при неизпълнението на наказанието.

Съдия Мария Берберова отбеляза, че при изпълнените на различните наказания съдът, както и пробационните служители и органите на местната власт, въпреки наложените наказания на осъдените, трябва да уважават техните индивидуални човешки права и трябва да проявяват толерантност към тяхната личност.

.
Публикувано 02 Nov 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017