Архив новини Община Несебър

Четири нови автобуса ще обслужват линията Несебър – Слънчев бряг – Св. Влас


Четири нови автобуса „МЕРЦЕДЕС БЕНЦ” ще обслужват жители и гости на община Несебър. Това стана ясно днес в 12:00ч. когато на Общинска автогара в к.к. Слънчев бряг кмета на общината – Николай Димитров заедно с изпълнителния директор на „Слънчев бряг – Автотранспорт 2000” АД – Иван Георгиев осветиха и пуснаха в експлоатация модерните возила.

Оборудването на новите автобуси съответства на всички Европейски директиви за хомологизиране и е съобразено с потребностите на хората със затруднена мобилност.

Два от автобусите са модел Intouro и ще бъдат използвани основно за междуградски транспорт, а другите два Conecto с изцяло ниско подова концепция за градски транспорт. Оборудването на автобусите Intouro включва двигатели, покриващи стандартите за вредни емисии Евро 5, механична скоростна кутия MB, ретардер, темпомат, двойна втора врата, комфортни туристически седалки и климатизиране на салона. По-интересното от оборудването е вградената в един от автобусите електрическа платформа при втората врата за качване в автобуса на инвалидна количка. Автобусите са с капацитет до 53 седящи места.
Автобусите Conecto са с двигатели ЕЕV над Евро5, автоматична скоростна кутия ZF, с окачване на въздушни възглавници, спирачна система с ABS, ASR, електронни табели с надписи на български език, механични рампа и зона в салона на автобуса за инвалидни и детски колички, светлинна и звукова сигнализация за трудноподвижни пътници. Автобусите разполагат с три врати и имат общ капацитет за около 100 пътници, от които 31 седящи.

Неизменна част от доставката на новите автобуси са професионалното техническо обучение са сервизния и обслужващия персонал на „ Слънчев Бряг -Автотранспорт 2000” АД както и обучение за икономично шофиране, извършвани от компетентни специалисти на Балкан Стар Аутомотив ЕООД.

„Не винаги в условията на криза, всеки си позволява и всеки има сърце и смелост да направи такава придобивка. Ние като институция заедно с фирма „Слънчев бряг – автотранспорт 2000” АД винаги сме работили в консенсус и разбирателство. Надявам се и за напред това сътрудничество да продължи в една добра и ползотворна насока, от която ще имат полза всички жители на община Несебър и гостите през летния туристически сезон.” – каза г-н Димитров.

Други специални гости на събитието бяха зам. кмета по бюджет и финанси към община Несебър – Иван Гургов и Георги Томов – началник на общинска автогара. Архиерейският наместник – Борис Беров проведе тържествена света литургия за безпроблемното превозване на бъдещите пътници, след което беше подпечатан и първият пътен лист на автобусите.

Новите автобуси ще обслужват основно община Несебър, курортния комплекс и региона, като пътуващите ще имат възможността да оценят комфорта и надеждността на новото попълнение от екологично чисти, междуградски и ниско подови градски автобуси с изключителен дизайн и отлични експлоатационни качества ..
Публикувано 25 Oct 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017