Архив новини Община Несебър

Община Несебър е готова за зимния сезон


Днес в Община Несебър се проведе работно съвещание във връзка с готовността за работа през есенно-зимния период на 2012-2013 г. Целта на работната среща е за създаване на организация и предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението, за осигуряването на инфраструктурните мрежи, снабдяването, обслужването и услугите в Община Несебър при усложнена зимна обстановка.

Секретарят на общината Стойко Стоянов, който водеше съвещанието, осведоми присъстващите, че е осигурено финансиране на мероприятията по зимната подготовка и са заделени целеви финансови средства за допълнителни разходи при възникване на аварийно-възстановителни работи. Той допълни още, че гражданите на общината трябва да бъдат активни участници в поддържането на безопасността около домовете си, като сами се грижат за почистването на тротоарите пред тях.
От срещата стана ясно, че всички общински предприятия, училищни, детски и здравни заведения за в готовност да посрещнат зимата.
При възникване на сложна зимна обстановка, приоритетно ще се почистват тези участъци от общинската пътна мрежа, които водят до основни инфраструктурни обекти на електрическата, водоснабдителната и съобщителна мрежа, до обекти с непрекъснат режим на производство, до населени места, останали без стоки от първа необходимост и нуждаещо се от спешна медицинска помощ население.

Граждани и временно пребиваващи на територията на общината могат да подават своите сигнали денонощно на телефон: 0554/43497.
На срещата присъстваха представители на Община Несебър, Пожарна безопасност и защита на населението Несебър и Долни чифлик, ЦСМП, общинските фирми "БКС", Морска администрация и др..
Публикувано 11 Oct 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017