Архив новини Община Несебър

Държавен куклен театър – Бургас с постановка в Несебър


Държавен куклен театър – Бургас ще изнесе своята постановка „Тумба-Лумба” пред децата на Несебър. Това ще стане на 29 септември (събота) от 10:00ч. в читалище „Яна Лъскова-1905” в Старинен град Несебър.

Постановката „Тумба-лумба” е словесен образ на ритъма на звученето на старейшината на народните инструменти – тъпана. Ритъм, който пулсира със сърцето, вибрира в кръвта и раздвижва цялата ни същност в жизнерадостен, хармоничен танц – танцът на живота. Танцът на живота, рисуващ изгрева на слънцето, пъстротата на сезоните, възторга от плодородието, радостта от битието. Дълбоко от корените на народното творчество, ритъма на „Тумба-лумба” изпълва душите ни с непосредствена веселба и оптимизъм. Фрагментите му са картини от трудовия бит, любовните закачки и мистични преживявания на българина, представени със средствата на един различен, обреден куклен театър.

Режисьор на постановката е Христина Арсенова, сценография – Емелияна Тотева, а главни действащи кукловоди са Георги Минков, Диян Русев, Неделина Роселинова и Румяна Кралева. Спектакълът е подходящ за малки и големи, а входът – свободен!

.
Публикувано 27 Sep 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017