Архив новини Община Несебър

Славянско единство завладя Амфитеатъра на Старинен град Несебър


Ансамбъл от солисти на Националния академичен руски концертен оркестър „Боян” изнесе своята концертна програма пред граждани и гости на Несебър. Представлението, проведено в Амфитеатъра на Старинен град Несебър, е част от националната обиколка на оркестъра и е под надслов „Славянско единство”. Музикален ръководител е заслужилият артист на Русия – Александър Марчаковский, а режисьор – Анатолий Пилюгин. В представлението взеха участие звездата на руския романс Ирина Крутова – сопран, Димитрий Трапезников – бас, който също така е и президент на международния басов конкурс, кръстен на името на Феодор Шаляпин. Своето участие отбелязаха и двама българи – Димитър Христов – тамбура (диригент на Оркестъра за народна музика на БНР) и Костадин Генчев – кавал (солист на Оркестъра за народна музика на БНР). Ръководител на програмата е Иван Шрамков – директор на Националния академичен руски концертен оркестър „Боян”. В програмата бяха включени руски песни и романси, музика на народите и популярна класическа музика на народни инструменти.

Оркестърът носи името на древния певец и разказвач „Боян” и е създаден през 1968г. от Анатолий Полетаев. Изнасяйки своите представления в Русия и чужбина, оркестър „Боян” пренася традицията на руската национална музикална култура, пазейки и развивайки нейното уникално художествено наследство с изненадваща откровеност и топлота.

Събитието е организирано благодарение на съвместната работа на Министерството на културата на Руската Федерация, Националния академичен руски концертен оркестър „Боян”, Руски културно-информационен център – София, БНР, Община Благоевград и Община Несебър. Входът за всички посетители бе напълно безплатен.
.
Публикувано 14 Sep 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017