Архив новини Община Несебър

Още една интересна експозиция в навечерието на Празника на Несебър 15 август – Св. Успение БогородичноВ навечерието на Св. Успение Богородично-15 август, който се чества и като празник на Несебър, жителите и гостите града могат да се насладят на още една атракция, осигурена от Община Несебър. Това е изложбата „Православни храмове, скални църкви, манастири и стенописи от България”.Тя е съставена от 90 снимки на православни храмове, манастири, скални църкви и стенописи в България, поставени върху специални пана и са разположени на открито в зелените площи преди провлака към Стария град.

Техен автор е Светлозар Стоянов, който е обикалял страната на автостоп 13 години ,за да може да събере тези снимки и да ги превърне във впечатляваща оригинална изложба.

Жителите и гостите на Несебър ще имат възможността в рамките на една седмица да разгледат фотоизложбата, като нейният автор ще седи през цялото време до нея и ще разказва интересните си истории на любознателните туристи.

Посетителите ще могат да си закупят и книгата „Фотоалбум на православни храмове, скални църкви, манастири и стенописи от България“.Тя е плод на дългогодишния изследователски труд на Светлозар и представлява кратък двуезичен опис на заснетите от него величествени места. Авторът, който е богослов по образование, показва безграничността на духа, таланта и вярата на майсторите и зографите, изразени в архитектурата и стенописите на православните светини. Чрез книгата си той сякаш превежда хората през времето, кара ги да го преосмислят и оценят отново.


.
Публикувано 14 Aug 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017