Архив новини Община Несебър

Несебър ще се побратими с окръг ТосканаДнес в община Несебър се състоя среща между кмета Николай Димитров и почетният консул на България в италианският град Винчи (провинция Флоренция) с консулски окръг Тоскана - Алесандро Бузони. Срещата бе приятелска, а поводът е побратимяването на общината с окръг Тоскана. Г-н Бузони сподели, че според неговите наблюдения административен район Тоскана и община Несебър си приличат по много показатели. И двете области имат богато историческо минало и ценни находки по земите си, а географското им разположение е идентично. В границите на окръг Тоскана влиза и остров Джильо, където не отдавна заседна круизният кораб Costa Concordia.

Г-н Бузони сподели също, че кметът на ваканционното селище Орбетело има голям интерес към нашата черноморска община. За пояснение селището е свързано с континента със същият провлак както Старинен град Несебър с новата си част.

Николай Димитров от своя страна отговори, че общината е напълно отворена към подобни идеи, а обмяната на практики около историческото наследство ще е от полза и за двете страни.

През есента се очаква в общината да пристигне писмо от окръг Тоскана, което да даде старт на процедурата по побратимяване. След това ще бъдат организирани визити от страна на двете общини.


.
Публикувано 19 Jul 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017