Архив новини Община Несебър

Евродепутати посетиха Община Несебър


Днес, в сградата на Община Несебър, се състоя среща между заместник кметовете на общината и представители на европейската експертна, политическа и гражданска общност ( Democracy International ). На срещата присъства зеленият евродепутат Гералд Хефнер – понастоящем член на Европейския парламент, в който е координатор на Комисията по конституционни въпроси, заместник-председател на Комисията по петиции и Вицепрезидент на Делегацията на ЕП за Корея. Бруно Кауфман, председател на Европейския институт за референдуми и инициативи и Даниел Шили, изпълнителен директор на Democracy International посетиха България с цел организиране на „Международна лятна академия за пряка демокрация в ЕС”.

Темите които бяха дискутирани, са прякото участие на гражданите във вземането на политически решения, законовото организиране на референдуми и усвоените от общината проекти по евро фондове с екологична насоченост. Като добър пример те посочиха референдумът за „Бургас – Александруполис”, в който участие взе и Община Несебър.
Гостите бяха запознати с предстоящите големи проекти на общината, сред които с най-голям приоритет са изграждането на претоварна станция за разделно събиране на битови отпадъци и реконструкцията на пречиствателна станция за отпадни води в с. Равда и изграждането на дълбоководно заустване.

Democracy International е неправителствена организация, която си поставя за цел да намери партньори и да консултира с участниците старта на своята предстояща кампания за граждански Конвент за бъдещето на Европа (по подобие на този, който изработи в Брюксел - Европейската конституция - понастоящем Лисабонски договор).
Гостите останаха впечатлени от вековният град и споделиха, че за в бъдеще ще търсят подкрепата на общината за предстоящите им проекти..
Публикувано 13 Jul 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017