Архив новини Община Несебър

Глаголицата гостува в Археологическия музей


Стартира първата от редица прояви по повод 1200 годишнината от завладяването на Несебър от войските на хан Крум. Във фоайето на Археологическия музей бе открита пътуващата изложба „Глаголица и прабългарски руни” на художника Павлин Петров. Талантливият автор е един от създателите на „Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7” и неин председател. Той бе придружен от своя арт мениджър и ПР на асоциацията – Даниела Капинчева, която изрази своето очарование от топлото приветстване от страна на музея. Родственицата на Захарий Стоянов, поетесата и актриса Тоня Борисова, бе другият специален гост на събитието. Тя представи своя авторски спектакъл, който предизвика сълзи и емоции в някой от присъстващите.
Идеята на художника е чрез своите произведения да провокира интерес у българина, да го накара да вникне в древните времена и наистина да разбере колко велика е била българската държава . „Това е едно много интересно писмо на светите братя, което както виждате може да бъде пресъздадено по толкова вълнуващ и атрактивен начин”, сподели г-н Петров.

От Археологическия музей обещават на своите настоящи и бъдещи посетители още много и интересни прояви през летния сезон, кулминацията на които ще бъде през месец септември.


.
Публикувано 04 Jul 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017