Архив новини Община Несебър

Българския национален комитет на ИКОМОС оценява Планът за опазване и управление на „Старинен град Несебър”


На 23 юни 2012, Планът за опазване и управление на „Старинен град Несебър” бе представен пред Българския национален комитет на ИКОМОС (Международен съвет за паметниците на културата и забележителните места). ИКОМОС е най-голямата световна неправителствена организация в областта на културното наследство и главен партньор на ЮНЕСКО за оценка и мониторинг на Световното наследство.

Проф. Тодор Кръстев, ръководител на екипа на Плана и един от най-реномираните световни експерти на ЮНЕСКО и ИКОМОС по Световното наследство, запозна професионалната общност със съдържанието и предложенията на Плана и отговори на въпроси.
БНК на ИКОМОС даде висока оценка на професионализма на Плана и на предложените в него стратегия и конкретни действия за опазване и развитие на „Старинен град Несебър”. Представителят на Фондация ЛЕВЕНТИС (най-големият световен дарител за българското културно наследство) се приобщи към високата оценка и направи конкретни предложения.

Официалното становище на БНК на ИКОМОС ще бъде съобщено на Общественото обсъждане на Плана за опазване и управление на 24 юли, в Несебър.
.
Публикувано 25 Jun 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017