Архив новини Община Несебър

Нова книга на родолюбеца Иван Бабев


Новата книга на родолюбеца историк, краевед, общественик и писател Иван Бабев в съавторство с Виолета Офилова -“Полъх от Вардарския юг“ бе представена в петък-8 юни от 18,00 часа в Конферентен център Несебър. Едновремено с това би открита и интересната изложба „Беломорска Македония-Зов“.

Събитието се организира от Отдел „Несебър-Световно наследство“ и МКББ „Тодор Александров“ в града.
В присъствието на много гости,сред които кметът на общината г-н Николай Димитров и председателят на Об съвет Благой Филипов, както и на наследниците на легендите П.Р.Тошев и войводата Димитър Занешев,промоцията на книгата и изложбата преминаха изключително емоционално,а неподправеното вълнение на авторите показа как и днес може да се работи на "ползу роду",за да бъде народната памет съхранена и предавана на новите поколения.

Ръководителите на града ни благодариха за този истински духовен празник за всички ни,а рецензентът на книгата доц.д-р Лозан Митев подчерта,че такава отдаденост да защитаваш Българската история и самоличност там,където тя се подлага на систематично унищожение,е не само обществен дълг,а нравствен подвиг и най-добрата почит пред паметта и страданията на бежанците ни от Ениджевардарско.

А с песните си групата "Лична македонка" към МКББ"Т.Александров" доказаха,че и днес изворния фолклор на предците ни е истински свеж"Полъх от Вардарския юг".

Публикувано 10 Jun 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017