Архив новини Община Несебър

Спорт срещу тютюнопушене - 4 отбора премериха сили във футболен турнир в с.Равда


Стана традиция, за втора по ред година, световният ден за борба срещу тютютнопушнетето да се чества под формата на футболен турнир в училището в с. Равда.

"Животът обича непушачите" - под това мото премина футболният турнир, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Несебър и ученици от ОУ „ Св.св. Кирил и Методий” в с.Равда. Проявата бе посветена на 31 май – Световния ден за борба с тютюнопушенето. Четири отбора, съставени от шестите и седми класове на основните училища в гр.Св. Влас, с. Гюльовца, с. Оризаре и с.Равда се срещнаха, за да премерят сили във футболния турнир. Малко преди началото Таня Петкова директор на ОУ,, Св.Св.Кирил и Методий” – с. Равда приветства участниците за добре дошли и за добрата инициатива за превенция на тютюнопушенето. Пожела успех и честна спортсменска игра на отборите за да победи най-добрия.

На присъстващите бе представена кратка информация за проблемите, които могат да причинят цигарите и убедително се напомни, че цигарите пристрастяват, а човек трудно се отказва от страстите си. Днес вече е по-модерно да отказваш цигарите или да си бивш пушач, отколкото да пушиш. Пълната забрана за тютюнопушене в затворени заведения влиза на 01 юни 2012г. Веднага след това въпреки дъжда започна футболният турнир.

На финала кметът на с. Равда награди победителите. В приветствието си той изтъкна вредата от тютюнопушенето за здравето на човека и подчерта, че спортът калява тялото и духа и създава предпоставки за положително настроение.

Отборът от училището в гр.Свети Влас се класира на трето място, второто заслужено си извоюва тимът от с.Гюльовца, а домакините от с.Равда с играта си доказаха, че заслужават да са първи.

На събитието присъстваха Красимира Тодорова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” и зам. председател на МКБППМН, членове на МКБППМН учители, родители.


.
Публикувано 04 Jun 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017