Архив новини Община Несебър

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ


Уважаеми дами и господа,
Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,


Днес празнуваме най-светлия празник на духовността, писмеността и просветата. 24 май не е просто поредния официален празник, а денят в който всички българи, под величествените звуци на „Върви народе възродени!”, се прекланяме пред славата на българското слово и отдаваме почит, преклонение и уважение, пред духовния си елит. Денят на Светите братя Кирил и Методий е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност.
Достойнство – защото сме потомци на славно минало!
Традиция – защото още от времето на Черноризец Храбър, с респект почитаме Светите братя и великото им дело!
Гордост – „Че и ний сме дали нещо на света и на вси славяни, книги да четат”
Духовност – защото сме единственият народ с официален празник на своята просвета и култура.
А на една нация с достойнство, традиции, гордост и духовност принадлежи бъдещето и всички ние се чувстваме участници в триумфалното шествие към „Светли бъднини”. Уважаеми съграждани, бъдете достойни участници в това всенародно шествие и нека, образованието, просветата и културата, бъдат висша ценност и отговорност на всеки. Защото запазването на идентичността, на българщината, ще ни отличи като нация – уникална и неповторима сред останалите народи.

Уважаеми учители, с дълбока признателност Ви поздравявам по случай Деня на писмеността и просветата. Пожелавам ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, бъдещето на България. А вие ученици, обичайте, ценете и пазете родния български език. Не забравяйте, че чрез него получавате знание и прозорец към света. Следвайте мечтите си и отстоявайте идеалите си!

Честит празник!
Николай Димитров
Кмет на Община Несебър
.
Публикувано 23 May 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017