Архив новини Община Несебър

4 ДНИ – ТЕАТЪР, МУЗИКА И КИНО В НЕСЕБЪР
От 24 - до 27 май включително, жителите и гостите на Несебър, ще имат възможността да се насладят на редица спектакли за възрастни и деца, както и български и чуждестранни филми. Повече информация за мястото на събитията, както и кратко описание за всяко едно от тях, ще намерите в програмата по-долу. Очакваме ви!24 май Читалище „Яна Лъскова”

19.00 ч. „Любовен уикенд” – съвременна френска комедия
ЛЮБОВЕН УИКЕНД –спектакъл за възрастни /по пиесата на Марк Камолети „Слугинята Анна”/
Режисьор: Димо Димов, Пластика: Вельо Горанов
Участват: Анна Петрова, Петър Савчов, Румяна Бъчварова, Петър Райжеков, Никоела Попова

Оригиналното заглавие на пиесата е директна препратка към шедьовъра на ренесансовата драматургия „Слуга на двама господари”. Разбира се, авторът разработва оригинален съвременен сюжет, но на познатия принцип на „комедия на ситуациите” с много фантазия, комични недоразумения, разминавания и бликащ хумор. Първата постановка на тази пиеса е играна 1300 пъти в „Комеди франсез”, а осемнадесетте творби на автора държат абсолютен рекорд по зрители – повече от 900 милиона в над 100 страни.

21.00 ч. „Лора от сутрин до вечер” – български игрален филм
ЛОРА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР - България, 2011,
Сценарий: Димитър Коцев – Шошо
Режисьор: Димитър Коцев – Шошо
Оператор: Владимир Михайлов
Музика: Миленита, Блуба Лу, Лийпра Делукс, Акага, Виктор Стоянов, Каро Емералд
С участието на: Милена Николова-Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев, Ива Гочева, Георги Петров, Мартен Роберто, Юлиан Ковалевски

Действието се развива в нашu дни, някъде в Европа. Древна загадка преобръща живота на главната героиня – 30-годишната Лора. В eдин съвсем обикновен дeн тя получава по куриер две пратки с магически зарове. В същuя дeн Лора е уволнена от работа, отвлечена u какво лu още не. Всичко се променя изведнъж – приятелuте й, познатите места. У Лора се събужда любопитство, след това paдocт, страх, отчаянuе u любов. Тя разполага с по-малко от 24 часа дa реши далu дa повярва на старата легенда за чудодейните зарове, кoитo изпълняват всички желанuя на притежателя cи. В същото време трябва дa си върне дoвepиeтo в приятелите u дa погледне на света с нови очи. И пpeди всичко – дa нaмepи любовта, най-голямото от всички чудеса.
Лора от сутрин до вечер разказва за едно необичайно приключение, което се случва в големия град. Филмът е съвременен и динамичен, а също така и с космополитна атмосфера – тази история може да се случи навсякъде по света.
Изпълнителката на главната роля, музикантът Миленита издаде през декември 2010-та своя албум “Gato”, като клипът към пилотния сингъл “Черни котараци” със специалното участие на Юлиан Вергов, бе заснет от екипа реализирал филма и в момента се гледа с голям успех в сайтовете за видеообмен. Албумът е изключително успешен сред активната градска аудитория, а живите участия на Миленита привличат многобройна публика.


25 май - Читалище „Яна Лъскова”

11.00 ч. „Тото и момичето” - куклен спектакъл за деца
ТОТО И МОМИЧЕТО – куклен спектакъл за деца
Режисура и сценография: Емилия Цанкова
Музика: Петър Цанков
Участват: Маргарита Костова, Владимир Колишкин

Един ден коминочистачът Тото отива, както всеки път, да отпушва комини, но днес среща едно малко разплакано момиче. Проблемът е голям, граничещ с трагедия - момичето си е загубило топката и не иска никоя друга, само и единствено нейната. Тогава Тото, момичето и цялата публика се впускат в едно дълго и весело търсене.
Куклено-музикалният спектакъл „Тото и момичето” е изпълнен с много забавни моменти и под формата на театрална игра превръща публиката в активен участник в случващото се на сцената. Музиката и живото пеене допринасят убедително за успешното пресъздаване на това вълшебно пътешествие.


18.00 ч. „Love.net” - български игрален филм
LOVE.NET - България, 2011, 109 мин
Сценарий: Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков
Режисьор: Илиян Джевелеков
В ролите: Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова, Лора Чешмеджиева, Йорданка Кузманова, Владимир Пенев, със спецалното участие на Джон Лоутън и Мик Бокс

LOVE.NET разказва за любовта във всичките й проявления – за
неизбежната и необяснима любов, за повърхностната егоистична любов, за обвиняващата и опрощаваща любов, за горчивата сладост на изневярата и сладката болка на отмъщението...
Вторият най-успешен български филм след “Мисия Лондон” с над 200 000 зрители в киносалоните.
Фестивали и награди: 33-ти Международен филмов фестивал Москва, 2011 – Официална извънсъстезателна програма


21.00 ч. „Еуфония Инструменталис” - концерт на Веселина Драголова-Данаилова – глас, аранжименти и композиции; Калин Жечев – глас, пиано; Венцислав Благоев – тромпет, флигорна; Стоян Янкулов – Стунджи – барабани, перкусии
Група известни музиканти се събират заедно в този проект, за да експериментират и да изпълняват музика на живо с времеви рамки от 16-ти до 21-ви век и стилов диапазон от класика и авангард до джаз и фолклор.
Стартирала като акапелна формация през 2007-ма, Еуфония се развива в нов формат - тук гласовете са инструменти, а инструментите – гласове...26 май Читалище „Яна Лъскова”

11.00 ч. „Грозното патенце” - куклен спектакъл за деца
ГРОЗНОТО ПАТЕНЦЕ – ултравиолетов спектакъл за деца
/по едноименната приказка на Х.К.Андерсен/
Адаптация: Мила Коларова и Божидар Александров-Дарик
Режисура: Мила Коларова
Сценография: Божидар Александров-Дарик
Музика: Владо Ковачев
Участват: Мила Коларова и Божидар Александров-Дарик

Има истории за какво ли не... Истории за принцеси, истории за магьосници, истории за съкровища, истории за чудовища, за любов, приятелство и славни приключения...
А тази е за едно пате.
История, която започва от белия лист и завършва високо-високо в небето...


19.30 ч. „…Въздъхва „може би” и си отива” – концерт на български бардове в памет на Пламен Ставрев

21.00 ч. „Корави старчета” - български игрален филм
КОРАВИ СТАРЧЕТА - България, 2011, 86 мин
Сценарий: Симон Шварц
Режисьори: Пламен Масларов и Ивайло Пенчев
В ролите: Васил Банов, Иван Джамбазов, Стефан Бобадов, Никола Пашов, Иван Самоковлиев, Никола Чиприянов, Владимир Бонев, Надя Конакчиева, Наталия Каракулева, Иванка Шекерова, Богдан Казанджиев, Цветомир Иванов, Елена Райнова, Даниел Рашев, Димо Димов

В малко погранично село отвъд кльона, близо до морето са останали да живеят само седем „корави старчета” – бохеми и майтапчии. След погребението на последната бабичка им хрумва щурата идея да си наемат „леко момиче” и да си направят купон...
Последният филм на режисьора Пламен Масларов, довършен след смъртта му от оператора Ивайло Пенчев.
Награди: Специална награда на Фестивал „Златното око” 2011 – гр. Попово, за операторско майсторство за игрален филм, Специална награда на журито на Международния Смешен Филм Фест Габрово 2011, Награда на СБФД на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза” – Варна 2011, две награди на Фестивала „Любовта е лудост” – Варна 201127 май Читалище „Яна Лъскова”

11.00 ч. „Питър Пан” – детски телевизионен мюзикъл
ПИТЪР ПАН – детски мюзикъл, 90 мин.
Режисьор: Бисерка Колевска

Дългоочакваният мюзикъл на БНТ, "Питър Пан" вече е факт. В сцена за младите таланти се превърна първото по рода си риалити шоу за деца "Феномени" по БНТ, което направи зрителите част от кастингите и подготовката на невероятния мюзикъл. "Питър Пан" на Пиърс Чартър Робинсън се поставя за първи път у нас и за разлика от сниманите досега чуждестраннии версии, в българската участват само деца. За главните роли младите таланти се бориха почти десет месеца.
Публикувано 21 May 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017