Архив новини Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР - ВИНАГИ ГОТОВА ДА СЪДЕЙСТВА НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ТУРИСТИ


Зам.кметът Иван Гургов се срещна с Британският посланик Джонатан Алън, който посети Община Несебър, за да обсъди с ръководството важни въпроси свързани с безопасността, сигурността и добрите условия за почивка на туристите през летния сезон. На срещата присъстваха още началникът на отдел „Несебър – Световно наследство”, Златин Чаушев, началникът на отдел „Туризъм и туристическа реклама”, Диана Кондова, както и представители на посолствата на Холандия, Финландия и Белгия.

Относно сигурността зам. кметът обясни на гостите си, че на територията на Несебър и к.к Сл. бряг през летния сезон има достатъчен брой полицаи, част от които общината спонсорира и които работят заедно с местното „Звено за самоохрана”. Благодарение на тези общи усилия през последните няколко години престъпността в района значително е намаляла. Новост от тази година е назначаването на двама преводача от Община Несебър, които ще работят в РПУ Сл. бряг и ще са на разположение на чуждестранните туристи. Иван Гургов обясни на посланика, че Общината има право да отнема лицензи на таксите и помоли при евентуални оплаквания от туристите, те да се обръщан към полицията или към Общината, за да може да бъдат предприети адекватни действия. Заместник кметът съобщи на г-н Алън какви са одобрените цени на такситата през летния сезон и допълни, че при всяка една нередност, туристите могат да разчитат на помощта на Община Несебър.

Друг важен въпрос, който интересуваше посланика, бе свързан с чуждите инвестиции. Той сподели, че за съжаление много недробосъвестни лица и фирми, продават имоти на чуждестранни инвеститори, след което се оказва, че документацията не е изрядна. Иван Гургов поясни, че много добре е запознат с този проблем, тъй като много от тези хора ежедневно идват в Община Несебър, но за съжаление, чак след като инвестицията вече е направена. За това зам. кметът увери посланика, че Общинска администрация винаги е готова да помогне на всеки един инвеститор и да направи всички необходими проверки за съответния имот, преди сделката за него да бъде осъществена. По този начин, след направената проверка, чужденецът ще има яснота колко сигурна би била неговата инвестиция, а Община Несебър ще е успяла да помогне на своите инвеститори и да се увери, че те ще бъдат доволни от сключената сделка.

Гостите се интересуваха и от това, какво всъщност могат да открият техните туристи през летния сезон – забавление или спокойствие. Диана Кондова накратко обясни, че през последните няколко години к.к. Слънчев бряг се е превърнал в място за младите хора, в място за забавление и който търси такъв вид туризъм, определено ще го открие там. През последните няколко години обаче в останалите населени места на Община Несебър бяха построени и много други затворени комплекси от семеен тип, в които туристите могат да намерят нужното им спокойствие, далеч от дискотеки и барове. В тази връзка г-жа Кондова обобщи, че според изискванията на туристите, всеки може да намери в Община Несебър желаната от него почивка.

Златин Чаушев разказа на присъстващите за богата културна програма на Община Несебър през летния сезон и допълни, че тук е мястото където във всеки един момент, чуждестранните туристи имат възможността да се запознаят отблизо с културата и народните традиции на България, като подчерта, че най-големия и пищен празник, от който всеки чужденец ще остане очарован е 15 август – празника на Несебър.

От своя страна негово превъзходителство Джотанан Алън сподели, че всичко чуто до сега много го радва. Той допълни, че е благодарен на помощта, която Община Несебър безусловно предоставя и готовността й да се отзовава при евентуални проблеми или въпроси възникнали при британските туристи.
Публикувано 15 May 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017