Архив новини Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”


Община Несебър ще участва в инициативата „Да изчистим България за един ден”. През последните няколко години, екологията и чистотата са приоритетни за Общинското ръководство. Всяка година служители от Общинска администрация се включват в пролетното почистване, организирано от Община Несебър и заедно с много от жителите на Несебър и населените места, почистват градовете и селата, за да може преди летния сезон, Общината да придобие един европейски вид и да посрещне подобаващо хилядите туристи. Инициативата „Аз обичам зелен Несебър”, която стартира на празника на града през 2010 г., също е част от стремежа на общинското ръководство да направи Община Несебър още по-чисто и красиво място за живеене и отдих. Ето защо, Община Несебър с радост се включва и в инициативата „Да изчистим България за един ден”.

Докато през последните четири години опитът „чистене на една държава за един ден” се предаваше от страна в страна, то през 2012 г. акцията е глобална - стотици държави и стотици милиона доброволци ще се организират, за да изчистят света от боклука. Денят за почистване на България е 12 май. В тази връзка Община Несебър призовава всички живеещи, работещи и гостуващи на нейната територия да се включат в екологичната инициатива, да почистят около домовете си, както и природните забележителности и плажовете, за да може всички ние да живеем в една по-чиста Община, една по-чиста България и един по-чист свят и да осъзнаем колко важно нещо е всъщност чистата природа. Нека посредством тази инициатива, всички ние покажем през целия свят, че сме способни заедно да допринесем за добрия имидж на мястото в което живеем, работим и възпитаваме децата си. Нека хилядите туристи, които ще ни посетят през идните месеци да видят, че тук в Община Несебър, хората са приели световната екологична инициатива при сърце и са направили всичко по силите си, природата да бъде чиста и да „работи” в тяхна полза.

Акцията в Несебър и Сл. бряг ще започне от 08.00 ч. на 12 май, като са предвидени пет пункта, от които всеки ще има възможност да получи необходимите му съоръжения за почистването на отпадъци от служител на БКС и съответно да бъде упътен къде са местата, които се нуждаят от почистване, от служител на отдел „Екология” към Община Несебър.

Пунктовете в Несебър и Сл. бряг са:
- Обръщалото в Стария Несебър
- Пощата в новия град
- Сградата на Общинска Администрация
- Автогара – Сл. бряг (офис „Чистота”)
- Кв. „Възела” – Сл. бряг (входа на бившето УПП)

Във всички останали населени места на Община Несебър, желаещите могат да получат необходимите материали и указания от съответните кметства.

В края на деня, служителите на БКС ще се погрижат за събраните отпадъци и ще обходят населените места със специализирани машини. Призоваваме участниците в инициативата да оставят чувалите със събраните боклуци в близост до контейнерите и по тротоарите до пътя, за да може събирането им след това да стане по-лесно и бързо.

Кметът на Община Несебър Николай Димитров и Общинска Администрация, предварително благодарят на всички включили се в инициативата „Да изчистим България за един ден”.


.
Публикувано 10 May 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017