Архив новини Община Несебър

КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ ПРОЯВИХА ИНТЕРЕС КЪМ ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Кметът Николай Димитров посрещна лично китайска делегация, която посети Несебър вчера, за да са запознае подробно с възможностите за инвестиции в Общината, както и лично да надникне в културата и историята на старинния град, с предпоставка, в бъдеще той да се превърне в едно от основните места за почивка на китайските туристи. Инвеститорите идват от Шанхай, водени от най-голямата фирма в Китай за недвижимо имущество - ACN Worldwide. Освен интереса си към недвижимото имущество в региона и в цялата страна, интерес за тях представлява и туризмът. Във връзка с това, те вече са започнали разговори с Министерството на транспорта, относно идеята си, чартърни полети да свързват Шанхай и България. Ако това бъде осъществено, ще се превърне в сериозна предпоставка, България и най-вече Черноморието да бъдат посещавани от хиляди китайски туристи, ежегодно.

Николай Димитров приветства гостите си с добре дошли в град с над 3000 годишна история и побърза да сподели с тях, че Община Несебър е надежден партньор за чуждите инвеститори, които имат намерение да се сдобият с недвижимо имущество тук. Градоначалникът допълни, че в тази връзка, китайските инвеститори имат пълното съдействие от страна на Общината, както за инвестиционни намерения, така и за осигуряването на качествен туристически продукт.

След срещата си с кмета, китайската делегация разгледа подробно музей „Старинен Несебър”, както и някои от емблематичните църкви в града.
.
Публикувано 10 Apr 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017