Архив новини Община Несебър

Поздравителен адрес от кмета Николай Димитров по случай 130 годишнината на СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър


До
Директора,
учителите,служителите и учениците на
СОУ “Любен Каравелов”
Град Несебър


Уважаема г-жо Желязкова,
Уважаеми учители и служители,
Скъпи ученици,


Приемете най-сърдечните ми поздрави по случай 130-годишнината от основаването на първото българско училище в Несебър,чийто първоприемник е настоящото СОУ “Любен Каравелов”!

Не случайно всички прояви по случай бележитата годишнина протичат под мотото: ”Тачим миналото,ценим настоящето,градим бъдещето”.То е израз на приемствеността и доказателство,че достойното минало на училището е свързано с
Традицията и възрожденските идеи за развитие на образованието.

Неговото настояще и бъдеще се гради на желанието и усилията на ръководството на училището и педагозите работещи в него да съхранят духа на основателите и първите учители и да го превърнат в съвременен образователен център-място,където учащите могат да получат знания и умения,които ще им позволят да правят самостоятелен и верен избор за своята бъдеща реализация в средното и висше образование и в последващия непрекъснат процес на усъвършенстване.

За тези свои усилия всички,които са свързали живота си със СОУ “Любен Каравелов”,са заслужили всеобщата признателност на несебърската общественост.

Пожелавам ви много здраве и сили за да реализирате целите,които сте си поставили!В това отношение може да разчитате и на безрезервната подкрепа на Община Несебър.

Пожелавам ви и занапред да запазите оня дух,благодарение на който българското училище в Несебър е просъществувало 130 години!

Честит празник!Николай ДИМИТРОВ-
кмет на Община Несебър,
възпитаник на СОУ „Любен Каравелов”
.
Публикувано 05 Apr 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017