Архив новини Община Несебър

ОТЛИЧИЯ ЗА МЛАДИ ПЕВЦИ И ТАНЦЬОРИ ОТ НЕСЕБЪР НА МУЗИКАЛНО-ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ В СТАРА ЗАГОРА


За поредна година, възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата гр. Несебър, взеха участие в престижния Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче” и се завърнаха с много награди и постижения. Те се представиха в категориите „Народно пеене – индивидуални изпълнители” и „Танцови състави, камерни танцови групи и ансамбли”. От младите певчески таланти на ООШИ с награди се завърнаха Младен Горенов – златен приз, Радка Зелямова – бронзов приз и Ивета Гочева – бронзов приз. Всички те са възпитаници на Нели Танева – преподавател по народно пеене към школата.

За танцьорите от 2-ри клас представянето беше повече от вълнуващо, защото това беше техният дебют на голямата сцена и пред многобройна публика. А младежкият танцов ансамбъл за пореден път доказа, че школата в Несебър е една от най- добрите в България и нейните възпитаници се обучават на най-високо ниво. „Благодарение на перфектното изпълнение на „Средногорки” по хореография на Георги Хинов и „Шопски мегдан” по хореография на ръководителя си Тони Йотов, допълнени с младежкия дух, темперамент и жизнерадостно излъчване, както и с красивите и уникални национални костюми, нашите танцьори заредиха отново с положителни емоции всички присъстващи в концертната зала на Културния дом в гр. Стара Загора” - сподели директорът на ООШИ, Данислав Кехайов.

Дванадесетото поредно издание на Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче” се проведе на 23, 24 и 25 март, в гр. Стара Загора. В рамките на трите поредни дни над „града на липите” се носеха музика, песни и ритми от различни региони на България. Стотици младежи и девойки показаха своя талант в областта на народно-изпълнителското изкуство, мериха сили едни с други, учиха се взаимно и общуваха по между си.

Освен възпитаниците на ООШИ, в конкурса успешно се включиха и вокална група „Морски звездички” от Общински детски комплекс – Несебър и Клуба за автентичен фолклор от СОУ „Любен Каравелов” – град Несебър. Както всяка година, и в тазгодишното издание на фестивала „Орфеево изворче”, представителите на община Несебър се откроиха с отлична подготовка и перфектни изпълнения.


.
Публикувано 02 Apr 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017