Архив новини Община Несебър

ПЕТ УЧИЛИЩА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОЕКТ ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ


Пет общински училища се включиха в проекта за извънкласни дейности „Успех”, на Министерството на образованието, младежта и науката. Неговата цел е чрез участие в извънучилищни дейности, да се осмисли свободното време на учениците, включително и на такива с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, както и на ученици с риск от отпадане или прояви на агресия и насилие.

В ОУ „Г. С. Раковски” – с. Оризаре ще заработят ателиета „Чудесата на моите ръце”, „С игла и конец”, модно ателие, клуб „Европейска кухня”, театрално студио и училищен новинарски клуб. За осмисляне на свободното време на своите възпитаници СОУ „Любен Каравелов” – гр. Несебър залага на спорта и традиционния фолклор. В ОУ „Св.св. Кирил и Методий” - село Равда ще бъде създаден клуб „Приказен свят”, а също така, през свободното си време учениците ще могат да се занимават с тенис на маса, музика, фотография, арт студио. В ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – гр. Свети Влас вече се сформират групи по интереси в областта на спорта, природните науки и традиционните занаяти. ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Гюльовца пък, ще привлече своите ученици в три клуба – „Аз, фотографът”, „Ние и театъра” и „100-те национални обекта”.

Проектът „Успех” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз за финансовата рамка 2007 – 2013 г. Конкретен бенефициент на безвъзмездната финансова помощ е Министерството на образованието, младежта и науката. Проект „Успех” е с тригодишен срок на изпълнение.
.
Публикувано 23 Jan 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017