Архив новини Община Несебър

НОВА ФОРМА ЗА ОБРАЗОВАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА ДЕЦАТА ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ


Във вчерашния ден библиотеката и ОДЗ „Делфинче” в Свети Влас, стартираха съвместен проект „Библиотеката – място за възпитание, обучение и забавление”. Неговата цел е да насърчи децата към четене, като привлече и родителите в това начинание.

Представянето на тази форма на образователно и възпитателно сътрудничество събра сред тихия уют на книгите децата от подготвителна група на детското заведение в град Свети Влас заедно с техните учители и родители. Директорът на ОДЗ „Делфинче” г-жа Сузана Говедарска представи целите и дейностите на проекта, а домакинът на събитието, библиотекарката Лиляна Белчинова обясни на децата как е подредена библиотеката и как да намират бързо и лесно книгите, които искат да прочетат.

Всеки един от бъдещите първокласници получи и специален подарък – безплатна едногодишна индивидуална читателска карта. Поздрав и благодарност от страна на възпитаниците на детското заведение бяха песните и стиховете, които те изпълниха пред присъстващите. Малчуганите не пропуснаха да покажат и готовността си да превърнат книгата в свой незаменим приятел. Събитието уважиха и гости от Общинска администрация Несебър, които също поздравиха децата и им подариха интересни книжки.

Вълнуващата проява е пример на добра практика на сътрудничество между детската градина, семейството и обществените институции в предучилищната подготовка на най-малките жители на община Несебър.

.
Публикувано 19 Jan 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017