Архив новини Община Несебър

УСПЕШНИ ПЪРВИ СТЪПКИ НА МЛАДИТЕ ФЕХТОВАЧИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Членове на двата фехтовални клуба в общината – в Несебър и Свети Влас, увенчаха с успех първата годишнина от началото на тренировките си по аристократичния спорт. На провелото се първо състезание по фехтовка за Бургаска област, в зала „Никола Станчев”, те демонстрираха усвоените умения и защитиха първо и второ ниво в програмата „Първи стъпки във фехтовалното изкуство”. Една от състезателките от клуба в Свети Влас - Ана-Мария Кумел пък, влезе в призовата тройка в групата участници над 10 години, заемайки второ място. В състезанието взеха участие представители на фехтовалните клубове от Бургас, Поморие, Несебър, Свети Влас и Карнобат.

Началото на заниманията по фехтовка в Несебър датира от февруари 2011 г., когато със съдействието на кмета на община Несебър Николай Димитров в града беше създаден фехтовален център. Центърът е основан от Фехтовална академия „Васил Етрополски”, която носи името на единствения българин, печелил световна титла и световна купа по фехтовка. Благодарение на съдействието и помощта на община Несебър, която винаги е подкрепяла спорта, и професионализма на Диан Зайков - регионален директор на академията, дейността на фехтовалния център привлече деца и ученици от различни възрасти, желаещи да се занимават с този аристократичен спорт. Година след началото в община Несебър вече функционират два фехтовални клуба – в Несебър и Свети Влас, а интересът сред подрастващите продължава да нараства. През изминалата една година тренировките по фехтовка се утвърдиха като една от успешните форми на извънучилищни дейности, допринасяща за осмисляне на свободното време на учениците.

Тренировките в община Несебър се провеждат всеки вторник и четвъртък от 1715 до 1815 часа във физкултурния салон на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Свети Влас, и от 1900 до 2000 часа във физкултурния салон на СОУ „Любен Каравелов” – Несебър. Всеки желаещ може да получи подробна информация на тел. 0888/708-654 или от сайта на Фехтовална академия „Васил Етрополски” www.etropolskifencing.com и да стане част от общността на несебърските мускетари..
Публикувано 17 Jan 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017