Архив новини Община Несебър

РЕКОРДЕН БРОЙ МЪЖЕ СКОЧИХА ЗА КРЪСТА В НЕСЕБЪР


По традиция и тази година на Богоявление - Йордановден, след тържествена литургия и литийно шествие от църквата „Св. Успение Богородично” до Морска гара, в Несебър бе извършено ритуално хвърляне на кръста. Пръв до заветната цел стигна Александър Райнов на 22 години от Слънчев бряг. С всяка изминала година, броят на куражлиите, които скачат, за да спасят кръста в Несебър, се увеличава и от 36 миналата година, тази година те достигнаха до рекордната за града цифра от 39 души.

За победителя имаше подарък от община Несебър, парична награда в размер на 100 лв. и осветена икона. Всички останали участници, включили се в тържествения ритуал, също получиха подаръци и парични поощрения, поднесени им от зам.-кметът по „Бюджет и финанси” на Община Несебър, Иван Гургов.

Веднага след награждаването, за насъбралите се жители и гости на Несебър, общината подари празнична фолклорна програма, в която участие взеха деца от Обединена общинска школа по изкуствата. И тъй като празник без почерпка не може, общината беше осигурила за всички домашна баница с различни вкусове и червено вино, а жените от Тракийското дружество в Несебър, любезно указаха помощта си при раздаването на вкусните угощения..
Публикувано 06 Jan 2012 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017