Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪР АКТУАЛИЗИРА КУЛТУРНИЯ ОБМЕН СЪС САФРАНБОЛУ


Кметът на Община Несебър Николай Димитров се срещна вчера с Емил Николов, представител на кмета гр. Сафранболу, д-р Недждет Аксой. Несебър и Сафранболу са се побратимили преди много години, а това което ги свързва е, че и двата града имат честта да заемат мястото си сред градовете Световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Целта на вчерашната среща бе да се обсъдят нови възможности за поддържане на отношенията между Несебър и Сафранболу, а предложението на Николай Димитров е това да се случи чрез културен обмен между фолклорните състави на двата града. Емил Николов сподели, че както жителите, така и управниците на турския град винаги са ценели изключително много побратимия си Несебър, заради неговата история, култура и обаянието, което притежава и до ден днешен той остава като пример, който да следват. В тази връзка Николай Димитров сподели, че за него ще е удоволствие на предстоящия празник на Несебър 15 август, специални гости да бъдат кметът Недждет Аксой, негови колеги и жители на Сафранболу.

В края на срещата Николай Димитров подари на кмета г-н Аксой почетен знак от Община Несебър, като символ на затвърждаването на отношенията между двата града, както и книга и филми за българския град на ЮНЕСКО.
.
Публикувано 15 Dec 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017