Архив новини Община Несебър

ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ ДЕЦАТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР СЕ РАДВАТ НА ТОПЛА, ПИТАТЕЛНА И ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА


В неделя - 11 декември 2011 г., създадената от Николай Димитров и неговия екип детска млечна кухня, навършва три години. Социалното заведение отвори врати за първи път през 2008 г. и даде началото на множество социални придобивки, в полза на децата от Община Несебър: четири нови детски градини, основни ремонти на всички останали, множество детски площадки.

Ръководителят на детската млечна кухня в Несебър инж. Румен Ангелов сподели, че в самото начало от услугата са се възползвали едва 36 деца, но само за два месеца, тяхната бройка се увеличава на 100, а не след дълго и на 200 деца. Тъй като това е максимумът капацитет на социалното заведение, а желаещи вече има и от други населени места, ръководството на Община Несебър в лицето на градоначалника Николай Димитров, решава да създаде детски млечни кухни и в тях. Така първият филиал е открит в гр. Св. Влас, а след това и в гр. Обзор, с. Равда, с. Гюльовца, с. Оризаре, с. Тънково и с. Кошарица. По този начин детското заведение в Несебър става кухня майка, която приготвя храна за всички останали филиали, а готовата кулинарна продукция се разнася с помощта на специално превозно средство, оборудвано с всичко необходимо за съхранението и безопасността на продуктите.

Според статистиката, за три години от детската млечна кухня в Община Несебър са се възползвали 628 деца, а след анкетно проучване, отправено към техните родители, 99% от тях са дали положителна оценка за дейността на социалното заведение.

Детската млечна кухня в Несебър е снабдена със съвременно оборудване, съгласно изискванията по безопасност на храните. Ястията се приготвят по здравословен начин с помощта на рецептурник, който е утвърден от Министерство на земеделието и храните от д-р Лиляна Трифонова през 1983г.
.
Публикувано 09 Dec 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017