Архив новини Община Несебър

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН


Под мотото ,,Свят без СПИН” премина вчера следобед концертът-представяне на учениците от Община Несебър. Основната цел на проявата бе да се повиши здравната културата на младите хора, които да докажат, че не подхождат лекомислено към проблема и не пренебрегват едно от най-големите предизвикателства на нашето съвремие. Организатор на събитието бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) при Община Несебър.

В концерта взеха участие ученици от СОУ ,,Любен Каравелов”, СИП ,,Здравно образование” - горен курс, които бяха подготвили презентация по темата, изпълнена с много полезна информация за коварното заболяване. Възпитаниците на училището в с.Гюльовца подходиха творчески към проблема – те разиграха етюд, наречен ,,Казусът на Ани”, в който артистично влязоха в конкретните роли и показаха, че един миг удоволствие може да да се окаже фатален и да преобърне живота на човека.

Най-добрият и безопасен начин да се предпазим от СПИН е любовта, защото правим секс само с един партньор. По подобен начин учениците от с. Оризаре развиха темата, като есето им беше в синхрон с логото на Световната АНТИСПИН кампания ,,Презерватирай се”. От сцената на читалище ,,Яна Лъскова” те призоваха съучениците си: ,,Отнасяйте се отговорно към себе си и околните! Не рискувайте живота си заради бърз мимолетен секс! Ползвайте презервативи, а не просто да си ги носите в джоба!!!”.

Учениците от гр. Обзор и с. Равда със своите песни и танци по много жизнерадостен начин доказаха, че младите хора в община са активни и толерантни към хората, живеещи с ХИВ. Поздрав към всички участници за тяхното отговорно отношение към темата отправи Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване и социални дейности и канцелария” към Община Несебър. Тя не пропусна да подчертае, че е станало добра традиция МКБППМН да организира масови по своя характер прояви, които показват сериозността, с която се подхожда за разясняване на заболяването и превантивните мерки, които се прилагат.

С това събитие бе поставено началото на Националната АНТИСПИН кампания – 2011г. на територията на общината, като тази година се провежда под мотото ,,Презерватирай се!”.
.
Публикувано 02 Dec 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017