Архив новини Община Несебър

Кметът и децата на Несебър разговаряха за здравословното хранене
С празници почетоха плодовете, зеленчуците и есента в ОДЗ „Калина Малина”Кметът на Несебър Николай Димитров и най-големите възпитаници от ОДЗ „Калина Малина” разговаряха на тема какво е здравословно и какво не да се консумира по време на гостуване на градоначалника в детското заведение в края на работната седмица. Той бе сред поканените на специална следобедна дегустация на млечен крем от овесени ядки с плодове и плодова бисквитена торта и оцени високо вкусния и здравословен кетъринг, който детското заведение бе подготвило. Кметът не пропусна да поздрави децата за техните познания за ползата от консумацията на плодове и зеленчуци, а те от своя страна се снимаха за спомен с него и му поднесоха букет от музикални изпълнения. Празничното настроение се пренесе в музикалния салон, където малчуганите от група „Моряче” бяха подготвили концерт от песнички, стихчета и гатанки, а родителите за награда им бяха приготвили почерпка от домашно направени бонбони и бисквити, несъдържащи захар.

Всъщност цялата изминала седмица в ОДЗ „Калина Малина” бе посветена на здравословното хранене при децата. Всички прояви бяха под надслов „За да стана аз голям - трябва правилно да ям”. От понеделник до петък учебното заведение отвори врати за родители и общественост, за да представи и разясни по интересен и оригинален начин действащите правила и норми за здравословно хранене на подрастващите на възраст между 2 и 7 години.

Сред акцентите в тематичната седмица бе празникът на тиквата, който се проведе във вторник. Специално подготвени от малчуганите от група „Звездичка” и възпитателите гатанки бяха задавани на родителите, които пък си припомняха кой плод или зеленчук на кое описание отговаря. Кулминацията на празника бе изработването на най-оригинален предмет от тиква, като творческата работа бе в отбор дете и родител. Колективният труд – рисуване, апликиране, сглобяване, оформяне, бе посрещнат с голямо въодушевление от децата, а готовите изделия бяха кое от кое по-оригинални, артистични и интересни. Някои родители бяха взели празника присърце и бяха донесли домашно приготвени вкусотии от тиква. В сряда пък възпитаници от група „Мечо Пух” показаха знания относно здравословното хранене, след което устроиха изложба от вкусни плодово-зеленчукови изделия, изработени заедно с родителите в домашни условия. След демонстрацията им, те опитаха готовата „продукция” с голямо удоволствие. Същия ден малко по-големите от „Златна рибка” заедно с родителите си имаха творческа задача да изработят на място от природни материали красиви декоративни предмети за украса.

В петък седмицата завърши с общ празник на всички групи от ОДЗ „Калина Малина”, с който децата изпратиха подобаващо есента и подариха на всички родители и гости полезните книжки „Съвети за насърчаване на децата ни към здравословно хранене”.


.
Публикувано 21 Nov 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017