Архив новини Община Несебър

Отбелязваме Деня на християнското семейство на 21 ноември


Народно читалище „Яна Лъскова – 1905” и храм „Успение Богородично” канят несебърските семейства и техните деца на 21 ноември (понеделник) от 10.30 ч. в църквата, за да отпразнуват заедно Денят на християнското семейство.

На 21 ноември Българската православна църква отбелязва Въведение Богородично, известен и като Ден на християнското семейство и християнската младеж. Това е един от големите вселенски празници, който в църковните песнопения се назовава „предвестник на Божието благоволение към хората”. Въведение Богородично ни напомня за влизането на Светата Дева в Йерусалимския храм, за да служи на Господа и да се подготвя за великото си предназначение на Божия майка.


Денят на християнското семейство напомня на родителите за духовните им задължения към децата - защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.

В ценностната система на българина семейството е заемало и заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците. Пак от нея започва и пътят към Църквата и вярата. Затова и празникът Въведение Богородично е на особена почит сред православния български народ.


.
Публикувано 18 Nov 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017