Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪРСКИТЕ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ ИМАТ КЛУБ ПО ФЕХТОВКА


По-малко от година след началото на тренировките с рапира и вече е факт Клуба по фехтовка – Несебър. Първите стъпки на аристократичния спорт в Несебър датират от февруари т.г., когато със съдействието на кмета на общината Николай Димитров в града се основа фехтовален център, създаден от академия „Васил Етрополски”, която носи името на единствения българин, печелил световна титла и световна купа по фехтовка.

Веднага след създаването на центъра в Несебър, градоначалникът бе удостоен с почетния знак на Фехтовалната академия лично от световния шампион и трикратен носител на световната купа на сабя Васил Етрополски. Благодарение на съдействието и помощта на общината и професионализма на треньорите Диан Зайков - регионален директор на академията и старши треньор, и Гергана Славова, много деца и ученици от различни възрасти започнаха да се занимават с този аристократичен спорт.

През новата учебна година тренировките по фехтовка продължават, а броят на спортуващите непрекъснато се увеличава. Все по-голям става интересът на несебърските ученици към фехтовката като възможност за занимание в свободното от училищни задължения време. Тренировките се провеждат във физкултурния салон на СОУ „Любен Каравелов” – Несебър, всеки вторник и четвъртък от 19 до 20 часа. Всеки желаещ може да получи подробна информация на тел. 0888/708-654 или от сайта на Фехтовална академия „Васил Етрополски” www.etropolskifencing.com и да стане част от общността на несебърските мускетари.


.
Публикувано 10 Nov 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017