Архив новини Община Несебър

ВГ „Морски звездички” се завърна след участие в Полша


Вокална група „Морски звездички” с ръководител Таня Илинова се завърна от Полша преди няколко дни. Там малките таланти взеха специално участие в XVI национален концерт „И пак сме заедно” в гр. Хожув. Поканата към възпитаниците на ОДК–Несебър е отправена от местната вокална група „На шлаку” и ръководителите й Урсула и Карол Пиешек, които са организатори на проявата. В ежегодния концерт в Хожув участват само настоящи и бивши вокалисти на групата, както и приятелски формации, с които „На шлаку” има създадени добри взаимоотношения.

В концерта 12-те несебърски деца от ВГ ”Морски звездички” изпълниха 3 забавни песни, 1 народна и 1 национален танц /джиновско хоро/. Доброто им представяне зареди публиката с много положителни емоции, като зад усмивките по лицата на възпитаниците на ОДК се крият часове упорит труд. Подготовката им за участие на чуждата сцена бе през септември, като работата по репертоара от песни бе възложена на Таня Илинова, а на Тони Йотов се дължи изборът на оригиналния танц.

Общински детски комплекс – Несебър поддържа от години приятелски отношения с Мейски културен дом „Батори” в гр. Хожув, Полша. Доказателство за това е трикратното участие на вокалната им група „На шлаку” с ръководител Карол Пиешек в конкурсната програма на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота”.

Наред с участието в ежегодния концерт „И пак сме заедно”, домакините от Полша организират и специална екскурзионна програма за гостите от Несебър – посещение на парка и зоологическата градина в Хожув, както и посещение на Краков – старата столица на Полша. Освен това кметът на града Анджей Котала организира среща ръководителите, на която са присъствали: Томаш Игналски – директор на Мейски културен дом, Анджей Лихота – председател на скаутските организации в района и директори на различни културни организации. По време на разговора домакините изразиха своето възхищение от Несебър и фестивала „Слънце, радост, красота” и заявиха отсега своето участие в повече категории и със значително по-голяма група на следващото му издание догодина. Желанието и на двете страни е да работят съвместно и по възможност да се включат в проект на Европейския съюз.

Разнообразните впечатления от посетените градове и исторически забележителности, усиленият труд при подготовката на концерта, вълненията как ще се представят, удовлетворението от успехите заредиха несебърските деца с много ентусиазъм за бъдещата работа и мечти за още изяви през следващите месеци на новата учебна година.

.
Публикувано 21 Oct 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017