Архив новини Община Несебър

Празникът на Несебър вече в рекламен филм


Най-новият рекламен филм, посветен на тазгодишния празник на Несебър, вече е факт. Късометражната лента експресивно, непринудено и с много емоция разказва за един от най-дългоочакваните дни в годината- 15 август, деня на Пресвета Богородица. В близо 14 минути е обхваната цялата мащабност на двудневните прояви, посветени на празника на Несебър. В духа на новаторство и оригиналност градът на ЮНЕСКО и тази година изненада своите жители и гости с един уникален културен продукт, какъвто вече няколко поредни години общинска администрация поднася за 15 август.

Филмът започва и завършва с образа на оригами - бели хартиени птици, като освен празнично настроение, те загатват за духовното преживяване, което очаква всеки един посетител. Белите птици на щастието представляват маркировка на трасето на най-новия туристически продукт на Община Несебър - „Духовният път”, който официално бе представен на 15 август. Тогава за първи път желаещите имаха възможност да извървят пътя на своята лична среща с вярата и да стигнат до всичките единадесет средновековни църкви. Лентата разказва, че маршрутът не напразно е част от тазгодишния празник, преминал под мотото „Съзиданието и паметта- пътя на града”. Той, заедно с пъстрата фолклорна картина, показваща танците, бита и обичаите на различни етноси, населяващи земите на Несебър, пресъздават паметта на града. Съзиданието е представено във втората част на празничната програма на 15 август в изявите на младите таланти на града, черпещи своята сила и вдъхновение от Несебър.

Във филма е отделено и специално внимание на доброволците, които от четири години насам, се включват с ентусиазъм и с усмивка в организацията на празника. Присъствието на състави от Нова Месембрия, Поморие и Созопол, специално за празника на Несебър, също бе новост на 15 август и носеше своето очарование и колорит. В рекламния филм е представена и „Кралица Несебър 2011”, както и новите проекти, които престоят и чрез които ще се възвърнат към нов живот средновековните храмове. Емоционалната лента определено ще пренесе зрителя в света на красивото, естетичното, съзидателното начало и приемствеността.

Скоро филмът, направен по идея на общинска администрация, ще бъде представен пред несебърска публика, а след това ще продължи да разказва за празнуващия град на ЮНЕСКО и на туристическите борси в различни европейски страни..
Публикувано 16 Oct 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017