Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪРСКИЯТ КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ ОТНОВО Е СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ


Несебърският клуб по спортни танци отново е сред най-добрите танцови клубове, членове на Българската федерация по спортни танци. Това доказаха първите две състезания от новия състезателен сезон - Откритият световен шампионат "DIANA CUP 2011", проведен в началото октомври в Ямбол, и Откритият турнир на 8-ми октомври в Поморие. Несебърските танцьори се завърнаха от тези престижни и оспорвани състезания с 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови медала от финалите в различните възрастови групи.

Клуб по спортни танци „Несебър” е основан през 2009 г. За двете години на своето съществуване той включи в своята дейност много деца и младежи от общината. Благодарение на упорития труд на треньори и състезатели, съпричастността на родителите и подкрепата на Община Несебър, клубът се утвърди като един от най-силните в страната. Състезателните ни двойки са финалисти и медалисти на всички състезания – национални и открити турнири и държавни шампионати по спортни танци, в които участват. През 2010 г. клубът стана организатор и домакин на открит национален турнир по спортни танци, включен в състезателния календар на Българската федерация по спортни танци. През тази година състезанието се проведе за втори път и привлече внушителен брой двойки от всички възрастови групи на най-силните български клубове.

С отличното си представяне в първите състезания от новия сезон младите танцьори от Несебър доказаха, че отстояват с успех позицията си сред водещите клубове по спортни танци в България.
.
Публикувано 11 Oct 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017