Архив новини Община Несебър

Естети ще се радват на шедьоври на живописта до края на септемвриВ петъчния следобед бе открита изложба живопис на големия творец Тома Трифоновски с кратко слово от съпругата му Светлана в Дружеството на несебърските художници. По думите й авторът е нарисувал картините миналото лято и е искал да покаже своето изкуство първо пред публика в Несебър. Посмъртно желанието на големия живописец е изпълнено, а в изложбата освен дванадесет изящни картини на автора бяха подредени и произведения на изкуството на негови приятели. Със събраните средства от продажбата на картини на близките художници до Трифоновски ще бъде издадена и книга, посветена на Томата. Тя ще бъде написана от негови приятели, сподели още пред публиката Светлана Трифоновска.

По време на изложбата изящната по форма и като внушение картина, озаглавена „Муза” на Александрина Игнатова, докосна с красотата си общинската съветничка Антоанета Данаилова. Дамата от местния парламент не се поколеба и купи произведението на изкуството, като по този начин даде своя принос към благотворителната кауза.
Откриването на изложбата на Тома Трифоновски събра хора на изкуството, общественици, медии и естети на едно място в почивния ден, като красивите форми на всички творби, подредени в Дружеството на несебърските художници, могат да бъдат видени до края на месеца.

Публикувано 26 Sep 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017