Архив новини Община Несебър

Несебър - домакин на фестивал за филми и тв програма за деца и юношиОт 18 до 22-и септември Несебър ще бъде домакин на XII–я Балкански фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши “АРТ АМФОРА” - член на Международната организация за детско кино СИФЕЖ.
В конкурсната програма ще участват филмови и телевизионни организации от страните на Балканския и Евразийски региони в следните категории: игрални филми, анимация; документални филми, телевизионни програми, филми правени от деца.

Провеждането на този форум си поставя за цел да координира усилията на представителите на филмови студии, телевизионни канали и международни институции от Балканските и Евразийски страни при производството и разпространението на филми и телевизионни програми за деца и юноши, да засили контактите и да създаде нови възможности за коопериране в тяхната съвместна дейност. В конкурсна програма на фестивала ще вземат участие 30 филма от 7 страни, сред които Германия, Грузия, Русия, България и др.
Организатори на фестивала са Международна фондация Златна Амфора и Община Несебър, с участието на Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио, БТА, И.А.Национален филмов център, Съюз на българските филмови дейци, Руски Културно-Информационен Център и др. Председател на Организационния комитет на фестивала е изтъкнатият български кинорежисьор - академик Людмил Стайков.

Форумът се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров, а официалното откриване на фестивала е на 18 септември, неделя, в амфитеатъра на Несебър с Рок концерта на група „Midnaiht” от Санкт-Петербург – Росия.

За контакти: 0878778823 - Румяна Стефанова – координатор.
Публикувано 16 Sep 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017