Архив новини Община Несебър

201 първолаци пристъпват училищния праг в Община Несебър


С издигане на националния флаг днес в деветте училища на територията на Община Несебър започнаха тържествата по случай 15 септември. За поредна година училищните дворове събраха малки и големи, учители и родители, всеки по своему развълнуван от първия учебен ден. На тържественото откриване на учебната година във всички общински училища да изразят своето уважение с присъствието си бяха кметът на Несебър Николай Димитров и членове на неговия екип.

„15-ти септември е денят, в който всеки от нас си дава сметка, че никога не престава да се учи, независимо дали е в класната стая или в реалния живот. Първият учебен ден е един от онези моменти, в които си даваме сметка, че духовността е най-големият ресурс на нашето общество. Ние от Общинска администрация ще продължим да работим за усъвършенстване на образователната инфраструктура на общината, ще продължим да стимулираме усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите. Уверен съм, че всички ние – учители, родители и общинска администрация ще обединим сили, за да дадем на нашите деца не само знание, но и съзнание за техните корени и самочувствие за принадлежност към един уникален град, какъвто е Несебър.”, бе част от словото на кмета на общината Николай Димитров, който приветства учениците от СОУ „Л. Каравелов”, а по-късно поздрави с първия учебен ден и възпитаниците на ПГ „Иван Вазов” – Сл. бряг.

През новата учебна година в Община Несебър ще се обучават и възпитават 3120 деца и ученици - 2015 ученика в общинските училища и 1105 деца в общинските детски заведения. За първи път 201 деца ще прекрачат училищния праг, като от тях 106 ще се учат на четмо и писмо в Несебър. По традиция всеки първокласник получи подарък и специален поздравителен адрес от кмета на Община Несебър. И през тази учебна година целодневната организация на учебния ден се въвежда по преценка и съобразно възможностите на всяко училище. Две училища в Община Несебър ще организират целодневно обучение през 2011/2012 година – ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, град Обзор – за първи и втори клас и СОУ „Любен Каравелов”, Несебър – за първи клас. Значително ще олекнат раниците на учениците в училищата в Оризаре, Равда, Гюльовца и Св. Влас, където за всички ученици са осигурени по два комплекта учебници. И в СОУ „Любен Каравелов”, Несебър, това ще е възможно за повечето от учениците.

Точно преди година, в навечерието на първия учебен ден, официално стартира специализирания интернет сайт „Образование Несебър” / www.obrazovanie-nesebar.com. През тази една година сайтът се утвърди като образователен интернет-портал на Община Несебър, който подпомага взаимодействието между образователните институции в общината и гражданите, информира за състоянието и дейността на общинските детски и учебни заведения, за постижения на ученици и учители. На сайта могат да се намерят нормативни документи, съобщения за програми, конкурси и състезания в общинските детски и учебни заведения, актуални новини. Сайтът дава възможност за пряка връзка с училищата и детските градини, които вече присъстват в мрежата. 9 от 10-те детски градини и 5 от 9-те училища поддържат собствени сайтове или интернет страници, което поставя община Несебър сред първите общини в България с такова мащабно присъствие на образователните институции в интернет пространството.psept


.
Публикувано 15 Sep 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017