Архив новини Община Несебър

ОСТАВАТ ДВА ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА


Два дни преди 15-ти септември готовността на образователните институции, учители, ученици и родители за новата 2011/2012 учебна година е в центъра на общественото внимание. Това бе и темата на проведеното днес работно съвещание на отдел „Образование” – Община Несебър, Общинско звено за самоохрана и директорите на общински детски и учебни заведения. Откривайки заседанието началникът на отдел „Образование” Яна Христова поздрави директорите от името на Кмета на Община Несебър Николай Димитров и предаде уверенията му, че и занапред образованието и грижите за децата ще бъдат приоритет в политиката на местната институция. В хода на съвещанието стана ясно, че всички училища и детски градини в община Несебър са в пълна готовност за новата учебна година – ресурсното осигуряване с педагогически кадри е 100 %, ремонтите и строителните работи са приключили, институциите са обезпечени с всичко необходимо за отоплителния сезон. Безплатните учебници и учебни помагала и задължителната учебна документация са вече доставени.

Във връзка с инициативата за намаляване тежестта на ученическите раници, в училищата в Оризаре, Равда, Гюльовца и Св. Влас за всички ученици са осигурени по два комплекта учебници, а в СОУ „Любен Каравелов” – Несебър, това ще е възможно за повечето от класовете. През тази учебна година, в която целодневната организация е все още по преценка и съобразно възможностите на всяко училище, две училища в Община Несебър ще организират целодневно обучение – ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Обзор - за първи и втори клас, и СОУ „Любен Каравелов”, Несебър – за първи клас. Всички училища и детски градини имат пълна готовност да представят в срок за утвърждаването от РИО – Бургас основната си документация за учебната 2011/2012 г.

И през тази учебна година ще продължи ползотворното сътрудничество между образователните институции и общината по отношение на ресурсното обезпечаване на учебно-възпитателния процес, провеждането на различни граждански инициативи и дейности с децата и учениците. Както и досега, Община Несебър ще продължи да подпомага дейността за повишаване квалификацията на кадрите в училищата и детските градини. За разлика от предишните години, когато откриването на учебната година във всички български училища започваше в час, определен от Министъра на образованието, младежта и науката, през тази година всяко училище определя само часа, в който с издигане на националния флаг ще започне тържеството за откриване на новата учебна година. Община Несебър ще изрази своето уважение към празника с присъствието на кмета Николай Димитров и членове на неговия екип на откриването на учебната година във всички общински училища. Всички 201 първокласници в общината ще получат подарък и специален поздравителен адрес от градоначалника. През 2011/2012 учебна година в Община Несебър ще се обучават 2015 ученика в общинските училища и 1105 деца в общинските детски заведения - общо 3120 деца и ученици..
Публикувано 13 Sep 2011 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017